Kuinka kaukana uuttokenttä on saostussäiliöstä? (ja kuinka löytää se) | House Graal (2023)

House Grail on lukijan tuettu. Kun ostat sivustollamme olevien linkkien kautta, voimme ansaita kumppanipalkkion ilman sinulle kuluja.Lue lisää.

 • Kuinka kaukana uuttokenttä on saostussäiliöstä? (ja kuinka löytää se) | House Graal (1) Pete Ortiz
 • Viimeksi päivitetty:
Kuinka kaukana uuttokenttä on saostussäiliöstä? (ja kuinka löytää se) | House Graal (2)

Saostussäiliö on tärkeä osa jokaista kotia, jonne kaikki päärakennuksen viemäröintijätteet sijoitetaan. Uuttokenttä (tunnetaan myös nimellä viemärikenttä) suodattaa jäteveden ja tekee siitä vähemmän tiivistä. Ennen kuin asennat septisen järjestelmän, sinun tulee tietää, kuinka kaukana huuhtelukenttä on. Useimmat asiantuntijatsuosittelemme, että uuttokentän ja saostussäiliön välinen etäisyys on 5–10 jalkaa.

Tässä viestissä kerromme lisää uuttokentästä ja siitä, mitä se tekee sinulle. Kerromme myös, miksi tämä etäisyys on ratkaisevan tärkeä saostusjärjestelmäsi toiminnalle. Jatka lukemista saadaksesi lisätietoja!

Kuinka kaukana uuttokenttä on saostussäiliöstä? (ja kuinka löytää se) | House Graal (3) Mikä on huuhtelukenttä?

Uuttokenttä on putkisto, joka on sijoitettu maahan jäteveden puhdistamiseksi. Järjestelmä käyttää hiekkaa ja soraa haitallisten aineiden suodattamiseen vedestä. Sitten vesi virtaa septiseen säiliöön tai jätevedenpuhdistamoon.

Uuttokentässä on kaksi osaa. Siellä on osa, joka käsittelee saapuvat jätteet, ja toinen, joka lataa pohjavettä. Vesi virtaa koko järjestelmän läpi molempiin suuntiin, mutta vain yksi osa on tarkoitettu jätteiden poistoon.

Yleensä uuttokenttä on valmistettu betonista tai muoviputkesta. Voit asentaa sen kaivantoon tai maan alle lähelle kiinteistösi reunaa. Näin sinun ei tarvitse kaivaa pihaa tai nurmialuettasi asennuksen yhteydessä.

Kuinka kaukana uuttokenttä on saostussäiliöstä? (ja kuinka löytää se) | House Graal (4)

Miksi saostussäiliön ja huuhtelukentän välinen etäisyys on ratkaiseva?

Etäisyys on ratkaiseva, koska se määrittää, kuinka kauan jätevesi kulkee saostussäiliöstä huutokentälle, ja se voi vaihdella asuinpaikkasi mukaan. Siksi on tärkeää ottaa selvää. Lisäksi etäisyys saostusaltaan ja uuttokentän välillä on ratkaiseva molempien järjestelmien toiminnalle. Uuttokentässä on läpäisemätön vuoraus, joka päästää veden läpi mutta pysäyttää biologisen toiminnan. Uuttokentän suunnittelu määrää, kuinka kaukana sen tulee olla sakosäiliöstä.

Jos etäisyys on liian lyhyt, jätevedellä ei välttämättä ole aikaa sulattaa hyvin ja käsitellä saostussäiliössä olevaa kiinteää jätettä ennen kuin se pääsee huuhtelukentälle. Se voi tukkia uuttokentän ja puolestaan ​​aiheuttaa septisen järjestelmän epäonnistumisen.

Toisaalta, jos etäisyys on liian pitkä, jätevesi voi jäähtyä ja jähmettyä, mikä voi myös aiheuttaa septisen järjestelmän epäonnistumisen.

Siksi on tärkeää säilyttää sopiva etäisyys saostusaltaan ja huuhtelukentän välillä, jotta saostusjärjestelmän moitteeton toiminta voidaan varmistaa.

Kuinka kaukana uuttokenttä on saostussäiliöstä? (ja kuinka löytää se) | House Graal (5) Uuttokentän/tyhjennyskentän etäisyyteen vaikuttavat tekijät

1.Paikallisten viranomaisten lait

Kuinka kaukana uuttokenttä on saostussäiliöstä? (ja kuinka löytää se) | House Graal (6)

Eri paikkakunnilla on määräyksiä huutokentän etäisyydestä sakosäiliöstä. Nämä sakosäiliömääräykset on otettu käyttöön kansanterveyden ja ympäristön suojelemiseksi.

Ne määrittelevät vähimmäisetäisyyden huuhtelukentän ja sakosäiliön välillä. Kuten aiemmin mainittiin, etäisyyden tulisi olla 5-10 jalkaa.

2.Maaperän tyyppi

Themaaperän tyyppialueella voi vaikuttaa uuttokentän etäisyyteen. Jotkut maaperät ovat läpäisevämpiä kuin toiset, jolloin vesi pääsee kulkemaan helpommin läpi. Jos maaperä on läpäisevää, voidaan uuttokenttä sijoittaa kauemmaksi sakokaivosta.

Jos maaperä on vähemmän läpäisevä, huuhtelukentän on oltava lähempänä saostussäiliötä asianmukaisen vedenpoiston varmistamiseksi.

3.Vesipöytä

Kuinka kaukana uuttokenttä on saostussäiliöstä? (ja kuinka löytää se) | House Graal (7)

Myös pohjavesi voi vaikuttaa huuhtelukentän etäisyyteen. Jos pohjavesi on korkealla, huuhtelukenttä tulee sijoittaa kauemmaksi sakosäiliöstä tulvien välttämiseksi. Uuttokenttä voidaan sijoittaa lähemmäksi sakokaivoa, jos pohjavesi on alhainen.

Kuinka kaukana uuttokenttä on saostussäiliöstä? (ja kuinka löytää se) | House Graal (8) Kuinka selvittää, missä kiinteistössä on huuhtelukenttä

 • Etsi alueelta merkkejä:Ne näkyvät pitkinä raidoina pitkin maata. Ne koostuvat pienistä kivistä tai betonipaloista. Nämä merkit ovat paikkoja, joissa eri maakerroksia on poistettu rakentamista tai salaojitusta varten. Yleensä septisäiliössä on kaivon kannen kokoinen sementtimerkki. Saostussäiliö on noin 10-20 metrin päässä kotitaloudestasi. Kun löydät septisen säiliön, siirry alaspäin. Jos löydät tyhjän alaspäin kaltevan kentän, se on huuhtelukenttä.
 • Tutustu pihallesi soraa varten:Paras tapa paikantaa vuotokenttä on kävellä pihalla. Etsi suuria sorapaloja, jotka eroavat ympäröivästä alueesta. Viemäriputket upotetaan soraan ohjaamaan jätevettä käsittelyprosessin läpi. Soran etsiminen pihastasi voi olla haastavaa. Useimmilla pihoilla on soran ja talon välissä reilu määrä likaa tai muuta ruohoa.
 • Tarkista County Records:Maakuntatietueet ovat paras lähde huutokenttäsi paikantamiseen. Heillä on asiakirja, alueen levykartat ja hakemisto näistä kiinteistörekistereistä. Paras paikka tarkistaa septiset tiedot on läänin lupaosastolta.
 • Tarkista alamäkialueet:Kuten edellä mainittiin, huuhtelukenttä on alueella, joka on alamäkeen sakokaivosta. Etsi kiinteistösi matalia alueita, jotka ovat todennäköisesti alamäkeen laskeutuvia saostussäiliöstä.
 • Ota yhteyttä asiantuntijaan:Jos et löydä uuttokenttää itse, sinun kannattaa kääntyä ammattilaisen, kuten putkimiehen tai saostusjärjestelmän teknikon, puoleen. Heillä on kokemusta saostusjärjestelmien kanssa työskentelystä ja he auttavat sinua paikantamaan uuttokentän.
 • Kysy naapuriltasi:Uuteen kotiin muuton jälkeen voit kysyä naapurilta, tietävätkö he, missä huutokenttä voi olla. Tarkista myös kotisi edelliseltä omistajalta. He saattavat kertoa sinulle, missä uuttokenttä on.
Kuinka kaukana uuttokenttä on saostussäiliöstä? (ja kuinka löytää se) | House Graal (9)

Mitä voit tai ei voi tehdä saostussäiliösi tyhjennyskentällä

 • Älä istuta septistä järjestelmää vahingoittavaa kasvillisuutta:Älä istuta viemärikenttään puita, pensaita tai muuta kasvillisuutta, jolla on syvät juuret. Nämä kasvit voivat aiheuttaa ongelmia septisessä järjestelmässäsi. Ne estävät myös veden ja jätteen kulkeutumisen järjestelmän läpi. Syvät ja laajat juuret kietoutuvat saostusputkien ympärille. Lisäksi juuret voivat murskata saostusjärjestelmän putket.
 • Älä asenna rakenteita:Voit parantaa pihasi ulkonäköä asentamalla rakenteen. Se voi olla puutarhavaja, kelluvat kannet tai huvimaja. Nämä rakenteet ovat riskialttiita uuttokentällä. Lisäksi kannet ovat raskaita. Tämä tarkoittaa, että et voi asentaa niitä turvallisesti saostuskentälle. Kannet pysäyttävät myös hyödyllisen kasvillisuuden kasvun huuhtelukentällä.
 • Älä asenna uima-allasta tai vesiominaisuuksia:Allas- tai vesiominaisuudet ovat loistava idea, joka on helppo asentaa pihalle. Mutta jos sinulla on septinen järjestelmä, se ei toimi hyvin. Altaassasi oleva vesi uppoaa maahan ja kulkeutuu viemärikentän läpi, mikä voi aiheuttaa ongelmia saostusjärjestelmällesi. Vesiominaisuudet, kuten uima-altaat, tekevät saostusjärjestelmästäsi tehottoman. Ne muodostavat sivustoja kotisi ympärille, ja nämä sivustot keräävät myös haitallisia epäpuhtauksia.
 • Älä asenna puolipysyviä leikkikenttälaitteita:Ei ole suositeltavaa asentaa puolipysyviä leikkikenttälaitteita septiseen viemärikenttään. Viemärikenttä koostuu joukosta putkia ja kaivoja, jotka on haudattu maan alle ja täytetty soralla, mikä auttaa suodattamaan epäpuhtaudet ja epäpuhtaudet jätevedestä ennen kuin se vapautuu maaperään. Puolipysyvien leikkipuistolaitteiden asentaminen viemärikenttään voi vahingoittaa putkia. Se voi myös johtaa kalliisiin korjauksiin ja jopa vahingoittaa ympäristöä. On parasta pitää viemärikenttä vapaana kaikista toiminnoista tai raskaista rakenteista, jotka voivat aiheuttaa vahinkoa.
 • Harkitse septistä järjestelmää hyödyttävän kasvillisuuden istuttamista:Voit istuttaa kasvillisuutta, joka hyödyttää septistä järjestelmää. Tämä voi olla alkuperäistä ruohoa, puita ja pensaita. Nämä kasvit auttavat suodattamaan ylimääräisen jätteen septisäiliöstä ja helpottavat sen toimintaa. Ne auttavat myös evapotranspiraatiossa. Ne myös vähentävät eroosion vaarallisia vaikutuksia. Jotkut kasvit, kuten puksipuupensaat, hollyhocks, kevätpensaat ja atsaleapensaat, lisäävät septisen kentän esteettistä vetovoimaa.
 • Aseta kevyt keinusarja:Uuttokentällä voi tehdä monia asioita. Yksi niistä on luoda viemärikenttään kevyt keinusarja. Tämä on loistava idea, sillä sen avulla lapsesi voivat nauttia keinumisen ja leikkimisen vapaudesta omilla keinuillaan. Älä kuitenkaan käytä keinusarjaa, jossa on leveä katto. Se voi estää aurinkoa pääsemästä alueelle istuttamillesi hyödyllisille kasvillisuuksille.
 • Asenna ulkoilmakennel:Kennel on pieni, suljettu alue, jossa pidetään lemmikkejä. Sitä voidaan käyttää väliaikaisena suojana lemmikkillesi. Voit rakentaa sen uuttokentälläsi. Ainoa asia, joka sinun on varmistettava, on, että sillä ei ole kattoa. Katto häiritsee haihdutusprosessia.

Kuinka kaukana uuttokenttä on saostussäiliöstä? (ja kuinka löytää se) | House Graal (10) Johtopäätös

On ratkaisevan tärkeää paikantaauuttokenttäturvallisen etäisyyden septisäiliöstä jäteveden asianmukaisen käsittelyn ja hävittämisen varmistamiseksi. Etäisyys riippuu paikallisista säännöksistä sekä saostusjärjestelmän koosta ja tyypistä.

Yleensä uuttokentän tulee olla vähintään 5-10 jalkaaseptisäiliöstä. On myös tärkeää sijoittaa huutokenttä alueelle, jossa on hyvät kuivatus- ja maaperäolosuhteet, jotta se toimii kunnolla. Ota yhteyttä paikalliseen septikon ammattilaiseen tai rakennusosastoon määrittääksesi kiinteistösi erityisvaatimukset.

Featured Image Credit: bit mechanic, Shutterstock

Sisällys

 • Kirjailija

  Kuinka kaukana uuttokenttä on saostussäiliöstä? (ja kuinka löytää se) | House Graal (11)

  Pete Ortiz

  Pete on työskennellyt ammateissa lukiosta lähtien, jolloin hän alkoi innostua puuntyöstä. Vuosien varrella hän on herättänyt suurta kiinnostusta monenlaisiin DIY-projekteihin ympäri kotia. Kaikenlaisista työkaluista kiehtova Pete rakastaa lukemista ja kirjoittamista kaikista uusimmista markkinoille tulleista laitteista ja lisävarusteista. Hänen muita kiinnostuksen kohteitaan ovat tähtitiede, vaellus ja kalastus. House Grailin perustajana Peten ensisijainen tavoite on auttaa kuluttajia tekemään koulutettuja päätöksiä tee-se-itse-projekteista kotona, autotallissa ja puutarhassa.

  Suositut postaukset

  24 ilmaista tee-se-itse-TV-telinesuunnitelmaa, jotka voit rakentaa tänään (kuvien kera)
  4 hyödyllistä DIY Chuck Box -suunnitelmaa, jotka voit tehdä tänään (kuvien kanssa)
  9 ilmaista tee-se-itse-allaskeppitelinesuunnitelmaa, jotka voit tehdä tänään (kuvien kera)

  Aiheeseen liittyvät julkaisut

  Oppaita 6 Tilaa säästäviä tee-se-itse-kaappien järjestelyideoita, joita voit tehdä tänään (kuvien avulla) Näyttääkö kaappisi aina jotenkin sotkuiselta, vaikka käytät paljon aikaa ja vaivaa sen järjestämiseen? Joskus se voi olla Visnja Radosavljevic

  Puutarha

  10 parasta kasviksia Texasissa (kuvien kanssa)

  Pete Ortiz

  Oppaat

  30 kaunista DIY Birdhouse -suunnitelmaa, jotka voit rakentaa tänään (kuvien kera)

  Greg Iacono

  Oppaat

  Melissa Gunter

  MEIDÄN luokat

  Projekti-ideoita

  Käsi- ja sähkötyökalut

  puuntyöstö

  Puutarha

  Autoteollisuus

  Top Articles
  Latest Posts
  Article information

  Author: Frankie Dare

  Last Updated: 08/29/2023

  Views: 5571

  Rating: 4.2 / 5 (53 voted)

  Reviews: 92% of readers found this page helpful

  Author information

  Name: Frankie Dare

  Birthday: 2000-01-27

  Address: Suite 313 45115 Caridad Freeway, Port Barabaraville, MS 66713

  Phone: +3769542039359

  Job: Sales Manager

  Hobby: Baton twirling, Stand-up comedy, Leather crafting, Rugby, tabletop games, Jigsaw puzzles, Air sports

  Introduction: My name is Frankie Dare, I am a funny, beautiful, proud, fair, pleasant, cheerful, enthusiastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.