Voivatko kissat syödä kermavaahtoa? Faktat & UKK | Pet Keen (2023)

Voivatko kissat syödä kermavaahtoa? Faktat & UKK | Pet Keen (1)

Olemme kaikki nähneet TV-ohjelmia, joissa lemmikin omistaja antaa kissalleen maitoa, ja he rakastavat sitä todella ja valmistavat kulhonsa muutamassa sekunnissa. Sydänsilmät ja täysi vatsa myöhemmin, kissa on matkalla nauttimaan kaikesta sen seuraavasta toiminnasta.

Vaikka tuo kuva saattaa olla söpö ja luulet itsellesi, että kissoille maidon antaminen on heille täysin normaalia ja terveellistä, se on itse asiassa yksi suurimmista myyteistä, joita saatat törmätä.

Yllättäen kissoilla ei pitäisi olla maitotuotteita, mukaan lukien kermavaahtoa.

Miksi näin on? No, useimmat kissat ovat itse asiassalaktoosi-intolerantti. Koska he ovat laktoosi-intolerantteja, se kumoaa joukon maitotuotteita sisältäviä herkkuja, kuten kermavaahtoa, jäätelöä ja klassista maitokulhoa.

Syökö kissat kermavaahtoa?

Vaikka kyllä, kissa voi silloin tällöin syödä sokeripitoista herkkua, kuten kermavaahtoa, se ei välttämättä tarkoita, että sen pitäisi.

Kuten koirat, kissat nauttivat aina silloin tällöin makeasta herkusta. Laktoosi-intoleranssistaan ​​huolimatta kissat ovat edelleennauttia maidon maustaja muut maitotuotteet, kuten kermavaahto, jogurtti tai jäätelö.

Enemmänkin, kun he saavat tassut sen päälle, heidän tiedetään itse asiassa haluavan syödä asuuri määrä sitä.

Kermavaahto ei kuitenkaan ole kissalle terveellistä syötäväksi, joten jos se sattuu syömään vähän kermavaahtoa herkkupalaksi, kannattaa varmistaa, että sitä tulee harvoin ja pieninä annoksina.

On parasta pitää kiinni kissan rakkaudesta suolaisiin ja suolaisiin herkkuihin, mutta jos olet varma, että haluat antaa kissallesi vielä kermavaahtoa, ei ehkä ole huono idea neuvotella eläinlääkärin kanssa varmistaaksesi, että kissasi on muuten terve ja kestää muutaman nuolemisen makeasta herkusta.

Voivatko kissat syödä kermavaahtoa? Faktat & UKK | Pet Keen (2)

Pitävätkö kissat kermavaahdosta?

Kyllä – kissojen tiedetään todella rakastavan maitotuotteita huolimatta vatsakivuista, joita niille saattaa tulla syömisen jälkeen, joten on turvallista olettaa, että ne nauttivat kermavaahdosta herkkuna.

Ja vaikka he voivat nauttia siitä, että heillä on jotain erilaista, he eivät ehkä pysty maistamaan kermavaahdon makeutta, kuten luulisi.

Järkyttävää kyllä, vaikka kissoilla on terävät aistit ja maut suolaisten ja suolaisten asioiden suhteen, niiden aistit eivät sovi supermakeiden asioiden kanssa. Kissat eivät syö mitään makeaa, ja siksine eivät voi maistaa sokeria.

Tästä johtuen he eivät yleensä vaadi syömään mitään makeaa. Mutta koska kissat pitävät maidosta, vaikka niiden ei todellakaan pitäisi juoda sitä, ne saattavat olla taipuvaisia ​​suostuttelemaan sinut antamaan heille esimerkiksi kermavaahtoa, koska se on maitotuotteita ja koostumus on erilainen kuin mitä niillä tavallisesti on.

Vaikka he eivät pysty maistamaan mitään makeaa, se ei tarkoita, että he eivät pidä kermavaahdosta. Itse asiassa, jos annat kissalle kermavaahtoa, se voi itse asiassa pyytää lisää, koska he todella,Todella, pitää siitä.

Voivatko kissanpennut saada kermavaahtoa?

Koska kissat syövät maitotuotteita (ja kermavaahdon sokerista makeutta), kissanpennuille on parasta välttää kermavaahtoa ja muita maitotuotteita sisältäviä herkkuja hinnalla millä hyvänsä.

Vaikka kissanpennut voivat silti nauttia äidinmaidon juomisesta, ei silti suositella heille mitään muuta kuin eläinlääkärin suosittelemia ruokia.

Joten vaikka saatat haluta antaa vastasyntyneelle kissanpennullesi jotain makeaa herkkupalaksi, on parasta varoa taustalla olevia terveysongelmia, joita voi aiheutua siitä, että se syö ajan mittaan esimerkiksi kermavaahtoa.

Riippumatta iästä, on parasta olla antamatta kissalle kermavaahtoa terveysriskien vuoksi. Joten jos sinulla on kotona kissanpentu, joka kaipaa maitoa, on parasta antaa sen juoda emostaan ​​eikä antaa heille ruokaa, kuten kermavaahtoa.

Voivatko kissat saada Starbucksista kermavaahtoa?

Olemme kaikki nähneet kuvan jonkun koirasta syömässä Starbucksin Puppuccinoa. Ne ovat usein söpöin kuva ja erittäin Instagram-arvoisia, joten sinun kannattaa kiinnittää söpö kissasi samaan huomiota.

On täysin normaalia ajatella: "Jos koirat saavat kaikki makeat herkut ja huomion, miksi myös kissat eivät voi jakaa herkullista herkkua?" Valitettavasti muut nelijalkaiset ystävämme eivät saa syödä mitään Starbucksin kermavaahtoa sisältävää.

Kissat eivät voi saada Starbucksista kermavaahtoa, koska ne eivät siedä laktoosia, ja vaikka saatat hiipiä ja nuolla niitä siellä tai siellä, on parasta pysyä erossa siitä.

Pidä kiinni heidän suolaisista, kalanmakuisista herkuista. He eivät vain pidä siitä paremmin, vaan myös säästät itsesi suurelta painajaissiivoukselta jälkeenpäin.

Voivatko kissat syödä kermavaahtoa? Faktat & UKK | Pet Keen (3)

Onko kermavaahto haitallista kissoille?

Vaikka kermavaahto ja muut makeat herkut voivat joskus olla hyviä syötäväksi ihmisille, valitettavasti kissoille se ei pidä paikkaansa.

Kun sinulla on karvainen ystävä, on äärimmäisen tärkeää tarkistaa, mitä on hyvä syödä. Kuten ihmiset, lemmikkisi tarvitsee terveellistä ruokaa, joka sisältää vitamiineja ja muita ravitsemuksellisia etuja, joita löydät todennäköisesti hyvän eläinlääkärin suosittelemasta nappulasta.

On välttämätöntä tehdä tutkimusta ja keskustella eläinlääkärisi kanssa siitä, millaisiakissallesi annettavaa ruokaa, joten on parasta olla antamatta kissallesi mitään, mistä et tiedä varmasti, onko se sille hyväksi vai ei.

Kermavaahto on itse asiassa melko epäterveellistä kissoille ja voi aiheuttaa monia terveysongelmia, jos ne syövät liikaa. Kissat eivät ole vain tunnettuja laktoosi-intoleranssista, vaan myös paljon sokeria sisältävien aineiden syöminen (kuten kermavaahto) voi aiheuttaa suuria terveysongelmia, jos ne saavat sitä suuria määriä.

Joten kaikkea maitotuotteita sisältävää on parasta välttää, mikä tarkoittaa, että kermavaahto voi ehdottomasti olla haitallista kissoille, jos annat sitä niille liian usein.

Kuinka paljon kermavaahtoa on liikaa kissoille

Annosten hallinta on kaikki kaikessa, niin ihmisille kuin eläimillekin, ja sinun kannattaa varmistaa, ettet ruoki kissaa liikaa, jos annat sille kermavaahtoa herkkupalaksi.

Sen sisältämä suuri määrä maitoa ja sokeria ei vain voi aiheuttaa kissallesi vatsavaivoja, vaan myös kaloreita.

Kun kermavaahto on niin makea herkku, vain pieni määrä voi olla suurin osa kissan yhden päivän kalorien saannista, ja jos sinun on vielä ruokittava sitä illallisella (tai kissasi on ruokavaliolla painonsa tai terveytensä vuoksi), tämä voisi olla tuhoisaa.

Mittauksen lisäämiseksi yksi ruokalusikallinen kermavaahtoa voidaan pitää kissallesi liikaa. Joten, jos haluat silti antaa kissallesi hieman naposteltavaa kermavaahtoa, on parasta antaa sille vain vähän makua sormenpäästäsi (eikä sen jälkeen enää kastele sitä takaisin!)

Voivatko kissat syödä kermavaahtoa? Faktat & UKK | Pet Keen (4)

Mitä tapahtuu, jos kissa syö liikaa kermavaahtoa?

Koskakissoilla on laktoosi-intoleranssi, et halua antaa karvaiselle ystävällesi mitään, jossa voi olla maitotuotteita.

Vaikka kermavaahtoa antamisen kohtuudella ei pitäisi vahingoittaa heitä liikaa, niin kauan kuin heillä ei ole jo olemassa olevaa sairautta, kuten diabetesta, liiallisella syömisellä ei pitäisi olla merkittäviä terveysvaikutuksia.

Mutta koska kissat voivat sairastua kermavaahdon syömisestä, saatat huomata niillä paljon ruoansulatusongelmia, jotka johtavat ripuliin tai oksentamiseen. Mikä sitten todennäköisesti saa nelijalkaisen ystäväsi haluamaan makaamaan, kunnes heidän vatsansa ei tunnu niin pahalta.

Joten vaikka saatat haluta antaa kissallesi niin paljon kermavaahtoa kuin se haluaa, on parasta välttää sitä kokonaan sen aiheuttamien terveysongelmien vuoksi.

Mitkä ovat kermavaahdon ainekset?

Jos sinulla on makeansuu, olet todennäköisesti lisännyt monia herkkujasi kermavaahdolla (ehkä jopa ylikuormittanut piirakkaasi tai jäätelösi sillä – ei tuomitsemista!).

Koska kermavaahto on herkullinen täyte useimpiin suosikkiherkkuihimme, on mukava tietää, että kermavaahdon valmistaminen on nopeaa ja helppoa yritystä, jossa käytetään vain kahta ainesosaa – sokeria ja raskasta kermaa.

Tietysti, jos haluat hieman ihastuttavampaa, voit lisätä vaniljauutetta, tomusokeria, suklaata ja jopa appelsiinin tai sitruunan kuorta!

Kuten kaiken ruoanlaitossa, on sinun itsestäsi kiinni, kuinka luot ruoan ja mitä lisäät siihen. Onneksi kermavaahto on uskomattoman helppo valmistaa, ja niin kauan kuin pohjassa on paksua kermaa ja sokeria, voit lisätä paljon muita ainesosia tehdäksesi siitä hauskaa ja ainutlaatuista.

Aiheeseen liittyvä artikkeli:Voivatko kissat syödä juustoa?

Ominaisuuskuvan luotto: HikoPhotography, Shutterstock

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Amb. Frankie Simonis

Last Updated: 31/07/2023

Views: 6094

Rating: 4.6 / 5 (56 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Amb. Frankie Simonis

Birthday: 1998-02-19

Address: 64841 Delmar Isle, North Wiley, OR 74073

Phone: +17844167847676

Job: Forward IT Agent

Hobby: LARPing, Kitesurfing, Sewing, Digital arts, Sand art, Gardening, Dance

Introduction: My name is Amb. Frankie Simonis, I am a hilarious, enchanting, energetic, cooperative, innocent, cute, joyous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.